Sunday, December 26, 2010

2010...last pOst

lagi bEberapa hAri saja lagi 2010 akAn meLabUhkan tirAinya & 2011 akAn menjeLma.tiAp2 tAhun semUa orAng akAn mEnyimpAn azam.bAgi akU,akU tAk tAhu apa gUnanya azAm tu.akU hAnya ada impiAn yG teLah disimpAn bErtAhun2 lamanya.akU hAnya menunggu sAat impiAn akU itU tErcApai sUatu hAri nanti.waLaupUn akU berazAm,tApi azAm itU tidAk dicApai pada tAhun tersebUt,mEsti azAm itU akan dibAwa ke tAhun berikUtnya.akU tiAda azAm tApi akU ada impiAn.impiAn hidUp,citA2 akU.biAr bErtAhun akU simpAn,asaLkan akU dApat kEcapi impiAn akU itu.InsyaAllah...kita hAnya mAmpu merancAng tApi Allah yG mEnentUkan segaLanya.kita bErdOa saja agAr semuanya akan terlaksanA.biAr mAsa yg tentUkan.asalkan kita gigih bErusahA & tidAk pErnAh kenaL erti pUtus asa.2010,tAhun yG byk kEnangAn yG takkan akU lupAkan.dugAan yG dtg tidAk kurAng hebAtnya.Alhamdulillah,akU tEmpUh dGn sAbar & tAbah.akU akan jAdi lebih kuAt utk mEnghArungi tAhun bAru nAnti.yG pEntinG,akU tEtAp akAn mEnunggu dia.IMYSM dEar...=)

-->kEnangAn yAng mAnis akAn tErsemAt di hAti.tApi kEnangAn yAng pAhit amAt pAyah uNtuk diingAti.(GaDiS KaCa MaTa)

Wednesday, December 22, 2010

peLengkAp hidUpku



sy sGt sUkakan lagU iNi.khAs utk si dia,khUsus uTk si dia,hAnya utk si dia,istimEwa utk si dia.jUst fOr him.sEsunggUhnya sy sGt rindUkan dia.senyUmannya,gelak tAwanya,wAjahnya,segaLa-gaLa tEntAngnya.adAkah dia pun rindUkan sy?adakAh dia pUn rAsa apa yG sedAng sy rAsakan sekArAng ini?entAh la,Allah yG Maha Mengetahui.akU hAnya mAmpu dOakan yG tErbAik utk dia.IMYSM...

-->kwn2 kAta,JUJUR itU pEnting.tApi biLa dAh JUJUR disaLah anggAp puLa.maLah di tUduh bukAn2.hmm...

Saturday, December 18, 2010

mUngkin kaLau...

mUngkin kaLau akU tAk pErnah jUmpa dia,akU akAn bahAgia.mUngkin kaLau akU tAk pErnah kenaL dia,akU tAkkan mErana.mUngkin kaLau akU tAk pErnAh menyayAngi dia,akU tErsenyUm hAri2.mUngkin kaLau akU tAk pErnah mEnyintAi dia,akU akAn rAsa lebih tEnAng.tApi tAk gUna tu sEmua.pErkara dAh tErjAdi.nasi dAh jAdi bubur.akU hArus kUat mEnghAdapi sEmua ni.dAri duLu akU tAkut kehiLangAn dia.akU tAk pErnah bErhenti mEncuba,akU tAk pErnah bErhEnti bErubah dAri mAsa ke sEmAsa & akU tAk pErnah bErhenti bErdOa sUpaya hUbungAn ni kekaL hiNggA ke SYURGA.entAh kEnapa hAti akU rAsa sAkit sGt.sEsunggUhnya akU sGt mEnyayAnginya.akU tAk mAmpu nAk kehiLangAn dia.sbb akU dAh bErjAnji pd diri sEndiri.jAnji apa,hAnya akU yG tAhu.akU tAk pErnah maLu mEngAku dia speciaL one akU.maLah akU bAnggA mEnjadi speciaL one dia.mUngkin akU terLaLu bErhArap.mUngkin hAnya akU yG tErhegeh2 mEncari dia.akU ni hAnya tEmpAt pErsinggAhan dia di kaLa sUnyi.akU akAn tErus bErdOa & bErhArap iNi sEmua mimpi beLaka.mUngkin dia tAk pErnAh memAhami hAti akU.rAmAi yG bErkAta "Allah nAk kita jUmpa dGn orAng yG saLah duLu.bAru kita akAn jUmpa orAng yG betuL2 mEnyAyangi kita." tApi akU sGt mEnyAyAngi dia sAmpAi akU tAk hEnti bErfikir tEntAng haL yG berLaku.sEsunggUhnya akU tAk dApat mEnerima hAkikAt yG akU bukAn lg speciaL one dia.akU hAnya pAsrah & redhO dGn apa yG berLaku.mEski perit,akAnku hArunGi jua kEhidUpan yG pEnUh bErliku ni.dua2 ada bUat saLah.entAh la,akU dAh tAk mAmpu nAk bErfikir lg.sEmua angAn2 akU,impiAn akU utk hidUp bErsAma dia hinggA ke SYURGA,InsyaAllah,hAncUr bErkecAi sEperti hAti akU.mungkin tiAda jOdoh kAmi.akU dOakan yG tErbAik utk dia & mOga dia bAhAgia.cUkuplah akU mEngenaLi mereka yG sering mEnghAncurkAn hAti akU.lelaki hAnya tAhu mEnghancurkAn hAti perempuan.jAnji yG di tAbur,hAnya mAnis di bibir.MENYAYANGI SESEORANG TIDAK SEMESTINYA KITA HARUS MEMILIKINYA.akU sEring mEngungkApkan ayAt ini.finaLLy,ianya tErjAdi pd diri akU sEndiri.jAdi,tErbUktilah kebenAran ayAt tu.akU mengAku semua kesaLahan akU.akU hAnya insAn yG lemah.akU hAnya mahUkan seseorAng yG mAmpu mEmbimbinG akU ke jLn yG bEnAr.InsyaAllah,1 hAri nAnti pAsti mUncuL insAn tErsebUt.hAnya mAsa yG akAn mEnentUkan segaLanya.tApi akU tEtap bErhArap dia akAn kembaLi kEpadaku.entAh sAmpai biLa akU hArus mEnunGGu.hAnya mAsa yG akAn mEnentUkan segaLanya.yG pAsti,akU mAsih menyAyanginya sEpenUh hAtiku.biArlah dia kAta yG buruk2 tEntAng dirikU.hAnya Allah & diriku sEndiri yG mEmAhami isi hAtiku ini.akU tErima segaLa bAik bUruknya.mUngkin sUkAr utk orAng lain mEnerima bAik bUruk akU.akU tAk kisAh asalkan akU syG padanya.Ya Allah,kUatkanlah semAngatku,tAbahkanlah hatiku agAr akU bOleh mEneruskAn hidUp yG mAsih tErsisa iNi.akU inGin mEngejAr CINTAMU Ya Allah.hAnya CINTAMU sAja yG sUci & mAmpu mEnenAngkan seLuruh jiwaku yG mErana iNi.tegUhkanlah imAnku.amin...

-->saLah akU kErana terLaLu pErcayakan CINTA dia lebih dAripada CINTA Allah.
-->saLah akU kErAna terLaLu pErcayakAn JANJI dia lebih dAripAda JANJI Allah.
-->sEsunggUhnya CINTA Allah lebih sUci & JANJI Allah itU lebih pAsti.(GaDiS KaCa MaTa)

Yuna - Polaroid (OhChentaku Cover)




i reaLLy love tHis sOng.nAk trAnsLate lirik,jUst go to Google Translate ye.haha...

I'm calculating what's left inside me
When everything I left were my life and my dreams
And every time you were proud of what you were not
This is the truth and it'll be a history

I gave you everything, I gave up my life and they were all for you
you've ruined everything!
I gave you everything and I gave up my life
And they were all for you! (And they were all for you)

I wonder what went wrong, it became like this
When I'm not pretty sure (No, I'm not pretty sure)
After all the crossings we've been through,
it's not suppose to be like this. Why?
And every time you're fucking proud of what you're not
I hate the truth but still it'll be a history

I swear you will know this somehow
Before it's too late and dies
Realities are so complicated
I wish to see the truth shines brightly in your eyes

It's even for me, and even for you
Just try to understand...
You and me, yeah I remember,
Look how we were meant to be!

Friday, December 10, 2010

andAi akU......

bEberapa hAri ni akU byk bErfikir + strEss.fikiran bUntu,kEsihatan puLak tAk mEnentu.hAti tErseksa.hAnya Allah Maha Mengetahui apa yG sedAng akU rAsakan.tApi akU mAsih mAmpu tErsenyUm kErana ada 2 sAhabat yG sEring bUat akU kEtawa waLaupUn hAnya di fb.mEreka yG byk mEnasihati & membEri sOkongan kepada akU.kaLaulah akU boLeh melupAkan segaLa-gaLanya...=(

andAi akU tiAda lagi di sisimu,adAkah kamO akAn mEngingAti akU sepAnjAng mAsa?
andAi akU lalai,adAkah kamO akAn mEnyedArkanku?
andAi akU bErsaLah,adAkah kamO akAn mEnegUr kesaLahanku?
andAi akU hAnyUt,adAkah kamO akAn mEmbimbingku kembaLi ke jaLan yG benAr?
andAi akU sAkit,adAkah kamO akAn seLaLu disAmpingkU?
DAN
andAi akU pErgi dahuLu sebeLum kamO,adakAh kamO terUs menciNtAi akU sepErti mAna akU mEncintAimu seLama ini?

-->mAnusia pUnya pErasAan & hArapAn.jAngan sekaLi-kaLi hAncUrkan kedUa-duAnya.(GaDiS KaCa MaTa)

my hEaLth??

hurm...dOn't knOw whEre to stArt.lateLy rAsa tAk sedAp bdn btL.biLa mLm jE bdn pAnas semcm.sejUk pUn lain mcm.thEn,byk puLak krisis,msLh.dAh migrAin puLak.wAh,mcm2 akU sAkit.beLum kirA sAkit hAti lagi.hOhO...tApi stArt semLm akU tAk ada seLera mkn lgsg.biLa mkn jE rAsa nAk mUntah.ohh...dAmn!! whAt's wrOng wiTh me? sebeLum ni akU mkn ok jE.tApi yG tAk ok akU diarrhea(cirit-birit).akU mkn nAsi ok,seLera.tApi hAri2 akU diarrhea.kdG2 akU mkn byk pUn stiLL diarrhea & kDg2 tU air jE keLuar.sOmetHing gOes wrOng sOmewhEre la i tHink.bAk kAta bFf akU,Farah,mUngkiN pAnas tU.sO,i jUst keep hEr wOrds.mUngkin...tAmbahAn puLak,akU insOmnia.ggrrr...dAh penAt pAksa mAta ni pejAm,tApi tAk mAhu lena jGk.sedAr2 dAh sUbuh bAru akU lena.akU tAk tAhu apa yG tak kena dGn akU semEnjak dua mEnjak ni.sOrry weh,akU tAk jAga kEsihatan akU sEperti yG kOwg semUa hArapkan.sOrry Farah sbb sy abAikan kEsihAtan sy.frOm nOw on,akU akAn jAga kEsihatan akU dGn sebAik mUngkin.InsyaAllah...prAy fOr me.=)

-->akU redhO dGn ujiAn dAriNya.mUngkin ada hikmAh di sebaLik semUa ini.

Thursday, December 9, 2010

bAhAgiakAh akU??

hUrm...akU bAhAgia kE? yUp,akU mEmAng bAhAgia.bAhAgia di sAmping famiLy akU,sAhAbAt2 akU & HIM mAybe.evEn diA dAh tAk sAyang akU & tAk pErnAh sAyAng akU,akU tEtAp bAhAgia.sbb apa? sbb akU bAhagia kaLau mEreka sEmua bAhagia.ituLah kEbAhagiaAn akU.tErimA kAsih bUat sEmua.akU terluka,akU kEcewa,akU mErana,akU sAkit hAti.sEmua akU dAh pErnAh rAsa.tErima kAsih sekaLi lagi kEpada mEreka yG bUat akU bEgini.jGn risAu.akU mAsih mAmpu uNtUk sEnyUm.sEnyUman yG ikhLas.thAnks sGt2.

-->SenyUm itU sEdekAh.
-->SenyUm itU pEngUbAt segaLa dUka.
-->SenyUm itU mEmbUatkAn kitA lupa akAn segaLa kEsAkitan & mAsaLah yG kitA sedAng hAdapi.(GaDiS KaCa MaTa)

Friday, December 3, 2010

tribUte tO P. Ramlee

ohh,sy sGt mEminAti kArya2 Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.sesUnggUhnya beLiau seOrang peLakOn,pEngArah,penyAnyi yG sGt bAgUs.tiAda siApa yG mAmpu mEnAndinGi beLiau.kArya2 beLiau jUga sEpErti fiLem & lagU ciptAan beLiau sGt diminAti rAkyAt Malaysia.dAri duLu hinGga sekArang,fiLem & lagU beLiau mAsih mEnjadi ingAtan kita semUa.tAk jEmu mEnOntOn fiLem2nya & tAk bOsan mEndengAr lagU2nya.byk eLemen2 sEperti nAsihAt diselitkan di dLm lakOnan & jUga lagU beLiau.yG tErbAru,artis2 Malaysia mEmbuat Tribut To P. Ramlee.hAnya lagU Jeritan Batinku yG bErjAya menAmbAt hAtiku.akU teLah jatUh ciNta pd lagU itU yG dinyAnyikAn oLeh Azlan & The Typewriter.lagU yG teLah di INDIEPRESTASI.akU jEnis sUka layAn lagU2 bErgenre INDIE.duLu akU rAjin pErgi GIG di sEkitAr ipOh bErsAma tEman sekepaLaku,SITI FATIMAH NAYAN.tApi,skrg dAh jarAng.mAsing2 bz kErja & stUdy.bAck tO the tribUte,akU jAtuh ciNta dGn lagU itU.sGt,sGt,sGt sUka.hahaha...dAh bErapa kaLi uLang lagU yG sama.tAk jEmU der...enjOy k..!!!

-->Kaulah Lagenda...

video

Tuesday, November 30, 2010

tibA-tibA......

tibA2 jE tAdi akU dpt mesEj dAri sOmeone yG akU kenaLi.=) dGr jE bUnyi mEsej dAri fOn mAxis,terUs tGk nAma.OMG!! his nAme appeared.whAt a lucky dAy.bUt mEsej yG akU bAca bukAnlah mEsej yG akU hArap2kAn.apa isi kAndungAn mEsej tU?? hAnya akU yG tAhu.hOhOhO...entAh kEnApa sEmenjAk dua ni rAsa riNdu lak dkt dia.hish,cEpAt2 akU bUang pErasAan riNdu tU jAuh2.nAnti syOk sEndiri lak.haha...i dOnt knOw abOut my feeLings riGht nOw.yG pEnting,akU tAk mAhu cOupLe2,cintAn2 dAh.dAh kAhwin bAru bErciNta.mAk,cArikAn bakaL sUami uNtUk anAk mAk ni.mAna tAhu bOleh bAhAgia dGn piLihAn mAk & abAh.InsyaAllah...mudAh-mudAhan.rAsa nAk senyUm jE sepAnjAng hAri.kaLau bOleh nAk tidUr pun senyUm jGk.hEe~~~ bUkAn seLaLu akU bErperAsaan bEgiNi.=p hAri ni je ok..!!

-->MenciNtAi seseorAng tidAk sEmestinya kita hArus mEmiLikinya.cUkuplah sEkAdar meLihAt diA bAhAgia waLau dGn sesiApa pUn.

Tuesday, November 16, 2010

SeLamAt Hari RaYa AidiLadhA



Salam Aidiladha semUa.rAya kaLi ni bUat pErtama kaLinya akU tidAk puLang kE kAmpUng haLaman.disebAbkAn assigNmEnt yG mAsih byk beLum siAp,tErpAksa batalkan niAt utk puLang bErAya bErsama keLuarga tErcintA.tErasa asing puLa tidAk bEraya bErsama keLuarga kaLi ini.waLaupUn hAnya hAri rAya kOrbAn,ia tEtAp rAya bAgiku.hAri untUk bErsama keLuarga.mAafkAn anAkandA kErana tidAk dApat pulang bEraya.anAkanda mOhon ampUn & maAf dAri hUjung rAmbUt hiNggA hUjung kAki.

-->mLm2 layan lagU Dendang Perantau je.

Sunday, November 14, 2010

reLax kejAp

berApa hAri tak updAte bLog.byk assigNmEnt nAk kEna siApkAn & hAntAr.biLalah semUa ni nAk hAbis.nAk rehAt pUas2 cuti nAnti.tibA2 akU teringAt lagU Stevie Wonder-I Just Called To Say I Love You.lyn lagU ni.hOhOhO...bOsan2 sEmua lagU akU lyn.dAri jiwAng,rOck,baLada,rOck kEras,nAsyid,lagU2 lama.sEmUa gEnre la akU lyn.ada mAsanya akU lyn 1 genre.itU pUn kaLau mOoD akU tGh tAk berApa nAk bAik.

duLu akU ni pAnas bAran.masa sekOlah pLg bEst.akU pAntAng bdk2 keLas bising,mEmekak.dLm keLas tU jGk akU jErit "DIAM LA!!!!" cOnfirm semUa diAm.hAhAhA...akU jEnis tAk sUka sUasanA yg terLaLu biSing.tAmbAh pulak mAsa fOrm 4 akU jd kEtuA kOmAnder kAdet bOmba.lyn siOt.kErja akU mrh jE.tp tAk ada la mrh mEmAnjAng.disipLin tU pEnting.kAwAd mAin2,biSing mAsa dLm bArisan,lambAt dTg,haa..tU mMg biKin akU mrh.bUt thAt's long time agO.mAsa akU sekOlah.mAsa sekOlahlah pLg byk kEnAngAn.riNdU sEyh...

Wednesday, November 10, 2010

phOtOstOry??

biLa dAh siAp,hAti rasa pUas.biLa cOrrUpt,hAti pAnAs!! nAsib bAik dAh jumpa bAckup fiLe yAng tAk sengAja di bAckUp.hUk3...Digital Media Technology(DMT) ialah subjEk yang mEmErlukan akU untUk beLajar lebih kepadA phOto shOoting and making fiLm.fuh,cUak jgk la mAsa first timE masUk keLas Sir Anuar ni.im nOthiNg!! tAk ada bAsic langsUng.dAh rAsa give up dAh.tApi,it's ok.mAsih bOleh bertahAn lagi.sO,this is 1 of his assigNmEnt that has tO complete.80% dAh siAp.tgU nAk buat videO & analisis jE.

-->whAt a bz wEek + im siCk + sO tirEd = @#$%^&*

Saturday, November 6, 2010

cOngrAts!!!

cOngrAts tO my cLassmAtes whO grAduated on November 6,2010.finaLLy andA semUa teLah mEnjAdi mAnusia.hahaha...(geLak sEtAn) terUskAn pErjuangAn kaLian uNtUk mEndApAt seguLung ijAzAh puLa.jGn lalai,leka.mAsa depAn kita mAsih jAuh di hAdapan.cApAilah citA2 & bUktikAn kejayAan kita kepAda mEreka2 yAng pErnAh 'drOp' kitA dahuLu(err,kalau ada la).biAr ibu bApa kitA bAngga dGn kejAyaan yAng kita kEcApi.TAHNIAH kEpada Nad,Zira,Salikin,Hafiz,Toge,Joe.evEn ada yAng tAk dApAt hAdir ke majLis kOnvOkesyen,ucApAn tAhniAh tEtAp di bEri.hAsiL kErja kEras kaLian mEmbuahkAn hasiL yAng sGt bErmAkna.tEruskan usAha kitA seLepas ini.jAdilah insAn yAng bErgunA.InsyaAllah.amin...

gAmbAr mAsa kOnvO di Heritage Hotel,Ipoh

-->tEringAt sewAktu kOnvO duLu.sGt mEriAh sAmpAi luPe nAk puLang baLik jubAh.hEe~~~

Wednesday, November 3, 2010

+ve tHiNkiNg

tEnsiOn pasaL byk assignmEnt.sGt2 tEnsiOn.tApi dLm mAsa yAng saMa akU cUba tErApkAn +ve tHinkinG dLm otAk akU.akU tAk mAhu tEnsiOn akU bErlarUtAn.ada mAsa akU enjOy tOntOn mOvie & drAma yAng di 'cilOk' dari kAwan sEkeLas akU,Nut Yaa.hAnya nAk lepAskan strEss saja.sbb biLa akU strEss,akU sUsAh nAk tUmpukAn pErhAtian pada kErja2 yAng mAsih tEr'bEngkaLai'.akU ngAku akU byk mAin2.bUt i try tO rEdUce my chiLd tHinking.kaLau duLu asyik nGadap 02 JAM,SDO-X,COUNTER STRIKE.skrg kEna ngAdap PHOTOSHOP,VIDEO MAKER & etc.semUanya bErkAitAn MULTIMEDIA.cOding pula usAh di kenang la.PYTHON,XML,MySQL & etc.sGt2 pEning kErana tiAda bAsic lAngsung.nAk miNta rAkAn2 sekeLas ajAr pUn fikir 2 kaLi.sbb mEreka pUn ada byk kErja yAng pErlu di selesAikan.akU hAnya mampu beLajAr sendiri.mAna yAng tidAk tAhu akU akAn tAnya.tApi buat mAsa skrg,akU byk tUmpu pAda assiGnment yAng bErlambAk2 yAng pErlu disiApkan untUk dihAntAr dkt MARA.


biLa disEbUt tEntAng CINTA,akU hAnya tErdiAm.ya,akU sGt2 tAwar hAti uNtUk bErcintA sLps apa yAng tErjAdi.akU nAk kUnci piNtU hAti akU uNtuk mAna2 lelaKi.evEn akU ada mEnAruh hAti pAda dia,biArlah akU pEndamkAn saja.mAsa dEpAn akU masih jAuh.akU pErlu kEcApi kEjAyaan yAng akU impikAn seLama iNi.akU nAk bAlas jAsa mAk & abAh dGn puLang bErsama sEguLung ijAzah.InsyaAllah...akU akAn beLajAr dGn gigih lagi.mAsih tAk cUkup lagi effort yAng akU bEri.InsyaAllah,nExt semestEr akU akAn usaha lebih lagi.dEmi keLuarga,sAhAbat2,sAnAk sAudAra,akU akAn mEncApAi kEjAyaan yAng mErekA hArAp2kAn.dOakan kEjayaan akU.amin...

-->iLmu iaLah saLah sAtu dAri bekaLan uNtUk di bAwa kE kUbUr.

Wednesday, October 20, 2010

wAd 6B

18/10/2010, 19/10/2010 & 20/10/2010
PART 1

sEmua kerja di kpG tEntAng agreemEnt MARA sUdah seLesAi.akU puLang kE IpOh dgn kEadAan tidAk bErApa sihAt.entAh kEnapa dAri hAri Khamis mingGu lepAs,pErut akU sGt sAkit.first like gAstric sbb sAkit di bAhagian tEngAh.nExt dAy sAkit tU melarAt kE bAhagiAn kAnAn pErut.akU dAh sUspEct appendix tApi akU toLak jAuh2 krn akU tAk pAsti lagi.mlm aftEr dinnEr,akU & kAk Aida pErgi settLe haL dkt IPD IpOh.mLs nAk cEritA psL haL pOlis ni.hAbis jE sEmuA,akU terUs gErAk ke hOspitaL.evEn tGh sAkit,akU still bErtahAn sbb tAk nAk adA siApa2 pUn pErasAn yAng akU tGh sAkit.sAmpAi jE hOspital dAh pukuL 10pm lebih.tgU dAh berApA jAm.sAmpAi la biLik LOCUM tU tUtUp pukuL 12am.tErpAksalah othEr pAtients tErmAsUk akU tUnggU dkt emErgEncy.Ya Allah,dAh la tUnggU lama,dUduk emErgEncy lagilah lama.pukuL 2 lebih bAru nAma aku dipAnggiL.waa..akhirnya.dOktOr tNy mcm2,tEkAn2 pErut,lAstnya kEna bUat ujiAn air kEncing & dArah.kEna tunGgu lagi.akU dAh kEsiAn dkt kAk Aida sbb kEna tUnggU akU lak.esOknya dia kErja lak tu.mintA mAaf byk2 kAk Aida sbb mEnyusAhkAn kAk Aida.jAm mEnunjukkAn pukuL 3.30am.stiLL mEnunggU.lAst2 akU pErgi tNy sEndiri.nUrse tU ckp urine tEst mSh tAk dpt kEputusAn.bLooD tEst jE dAh ada kEputUsan.akU ckp dkt kAk Aida sUruh dia baLik nAik mOtor akU.Aliff yAng tEmAn akU lak.eLok mEreka pErgi,nAma akU dipAnggiL.dOktor ckp dia sUspEct akU kena appendix.sO,akU pUn hAmpir2lah nAk mEnangis.tApi thn jE lah.kEna lak masUk wAd.dAh siAp tgn dimAsukkan air,akU dUduk atAs whEeL chAir & ditoLak oLeh stAff hOspitaL.syOk giLa.hAr3...eLok sAmpAi dkt tpt dFtr masuk wAd,AlifF pUn sAmpAi & tOlak whEeL chAir sAmpAi masUk wAd.


PART 2
dAh mAsuk wAd,dAh tukAr unifOrm,nUrse ambiL tekAnan dArah akU.dtg dOktor chEck akU.seriously,akU mmg tAk bOleh nAk tidUr lena.mAna tAknye,pukuL 4.30am masUk wAd.bErapa lama akU tunGgu dkt hOspitaL,nAik nGantUk.biLa dAh masUk wAd,akU jAdi tAk senAng dUduk.tErpAksalah minta tOlong kAk Aida lg utk caLL mAk & abAh di kpg.tEringAt dkt pArents,air mAta hAmpir mengaLir.cEpAt2 akU seka air mAta tU.tidAk mAhu ada yAng melihAt.

PART 3
akU dAh bErsiap sedia jikA ada apa2 yAng bErlakU pd diriku.sblm keLuar mLm tU akU dAh siAp2 kemAs bAju in cAse kaLau akU mAsuk wAd.tErnyAta betuL tekAan akU yANg akU akAn masuk wAd.akU tAk bEritAhu siApa2 pUn akU masuk wAd.budAk2 rumAh pUn tAk tAhu.kAk Aida jE yAng tAhu.pAgi2 lg dAh chEck tekAnan dArah.dOktor dtg lg tp kaLi ni dOktor lain.tEkAn2 pErut akU.sAkitnya akU jE yAng tAhu.tp kEnalah tAhan.mAk & abAh dAh sAmpai IpOh.tp mEreka tUnggU tGh hAri sikit bAru dtg sekaLi dgn Zue.sbLm wAktu meLawAt,mAk nAik kejAp tGk akU.akU pErAsan mAtA mAk mErah & ada lebihAn air mAta di mAtanya.mUngkin dia sEdih melihAt kEadaAn akU yAng msh lemAh dGn tgn dimAsukkan air.sAat dia nAk turUn,sEmpAt dia mEnciUm dAhi akU.tErhArunya akU masa tU.tErima kAsih mAk.bAby syG mAk.wAktu meLawAt tGh hAri kEjAp sGt.sEjam je.tgU ptG pula.pukuL 6 mAk & abAh nAk gErak baLik dAh.tinGgal lah Zue dGn Lee.AlifF lak dtG.mEreka pUn puLang.sEmbAng2 kOsong dGn AlifF tp otAk msh tErbAyAngkAn wajAh mAk pg td.hmm...

PART 4
akU dAh sEmAkin sihAt selepAs mkn pAin kiLLer.cUma seLera mkn msh kUrAng(kEsan pain kiLLer yG di ambiL).akU sudAh dibEnArkAn puLang tGh hAri.seLesAi semUa pEmbAyAran,MC,sUrAt kEbenAran,akU sudAh bOleh puLang.sAkit mSh ada cUma tidAk setEruk hAri2 sebeLumnya(5 hAri yg lepAs).mAk suruh rehAt di kpG.mUngkin dia nAk pAstikAn yG akU betuL2 dAh sihAt.lepAs ni kEnalah jAga pemakAnan lak.hAissh...tApi,dEmi kEsihAtAn diri,akU kenalah bErubAh.InsyaAllah tidAk ada lg sAkit mcm ni.mudAh-mudAhan.amin...

akU bErsyUkur keranA sUdAh sihAt semuLa.Alhamdulillah.tErimA kAsih tAk tErhinggA kpd mAk,abAh,Kak Aida,Zue,Lee & AlifF.

-->jAgalah kEsihAtan diri kerAna kEsihAtan itU sGt pEntiNg.

Sunday, October 17, 2010

ujiAn dAri Allah...

akU tAk tAhu kEnApa akU rAsa sAkit mcm ni.cUkuplah dGn bEritA bAhAwa mAk akU sAkit.kEnApa akU puLa yAng sAkit?bAgAimAna akU nAk mEnjAga mAk kaLau akU jugA sAkit? Ya Allah,sEsunggUhnya bErAt dUgAan yAng Kau bErikAn.ujiAnMu sGt2 mEndUgakU.semOga Kau pErmudAhkanlah segaLa urUsAnku.amin...akU tAk tAhu kEnApa perUt akU sGt sAkit.akU sekArAng seLaLu skip mkn.sbb bz sGt sAmpAi tAk ada mAsa nAk fikir psL mkn.i thOughT it's jUst gAstric.sAkitnyA hAnya Allah yAng tAhu.pEritnya akU yANg tAnggUng.akU tAk tAhu kEnapa sAkit sGt2.mkn ubAt pUn tAk jugA hiLang.sAmpAi gAviscOn pUn akU bedaL.tAk juga hiLang sAkitnya.i reaLLy dOn knOw whAt's thE prOblem.sAmpAilah akU tErdetik nAk sEarch dkt Google tEntAng sAkit perUt yAng sedAng akU alami.apa yang akU bAca semcm kEna dGn apa yAng akU sEdAng tAnggUng.sAkit di bAhAgian yAng tErtEntu.seLagi akU tAk pErgi bUat chEck up,seLagi tU akU tAk pErcAya dGn apa yAng akU bAca.akU tAkut sGt akAn kEnyAtaan yAng akAn akU hAdapi nAnti.mid tErm is arOund thE cOrner.assignmEnt bYk tAk cOmpLete lagi.akU tAkut sGt.akU tAk mAhu mAk & abAh tAhu.biArlah settLe MARA duLu bAru akU pErgi bUat chEck up.kaLau dAh emErgEncy bAru akU infOrm famiLy akU.seLagi akU tAk pAsti akU sAkit apa,akU akAn tErus bErdOa semOga dijAuhkAn dAri segaLa pEnyakit yang bErbAhaya.bEgitU jUga dGn ahLi keLuargakU,semOga mEreka dijAuhkAn dAri segaLa penyakit bErbAhaya.bErilah mEreka kEsihAtan yAng bAik & bErpAnjangAn.pAnjangkanlah umUr mEreka Ya Allah.kEluargakUlah hArta dUnia akhirAtku.pErmudAhkanlah segaLa urusAn kerja hArian merEka.

sEdAng akU mEnaip ruAngan di bLog akU ini,akU mAsih terAsa sAkit.nAmUn akU sAnggUp tAhAn.akU tidAk mAhu ahLi keLuArgakU tAhu akU sedAng mEnAhan sAkit yAng amat sGt.biArlah mEreka tidAk tAhu sehinggA akU pAsti sAkit yANg sedAng akU alami ini.biArlah akU tAnggUng sAkit,perit iNi seorAng diri.setiAp mLm akU mEnAngis.akU bErdOa semOga mAsih ada hAri esOk untUk akU.tErnyAta hAri ini mAsih ada uNtUk akU.Alhamdulillah...akU akAn tEmpUh hidUp ini waLau apa pUn yAng bErLaku pada masa akan dAtang.sAat akU bAngun dAri tidUr pAgi ini,sAkitnya tidAk tErtAhan lagi.lama akU ambiL masa nAk bAngun dAri katiL.hEndAk tidUr pun susAh apatAh lagi hEndAk bAngUn.bErtAhanlah sehinggA esOk.esOk bAru akU nak pergi bUat chEck up di hOspitaL dkt ipOh.atAs nAsihat sAhabat2 bAik akU,akU akAn pErgi dEmi keLuargA & kEsihAtan akU sendiri.akU hArAp tiadA apa2 yAng seriUs.InsyaAllah...semAkin lama semAkin pErit sAkit di daLam pErut ni.tApi akU tAhan jUa.sAbArlah pErut,bErtahAnlah sehiNggA esOk.

-->sAkit di bAhAgiAn tUbuh bAdan lagi elOk dAri sAkit hAti yAng bErpAnjAngAn.tEtApi sAkit di bAhAgian bAdan sUnggUh pErit jikA di tAhAn lama2.semOga mAk cepAt sEmbUh & sAkit yAng sedAng akU hAdapi hiLang dGn segEra.amin...

Monday, October 11, 2010

akU hArus kuAt!!!

akU hArus kuAt utk mEnempUh kEhidupAn ini.akU hArus kuAt dEmi mAk yAng tErsayAng.waLau apa pUn yAng tErjAdi,hidUp mEsti ditEruskAn.akU kena kuat sebAgaimana mAk kuAt meLawAn pEnyakit dia.akU kagUm dgn mAk.mAk masih mAmpu tErsenyUm.mAk...sEsunggUhnya bAby sgt sAyangkan mAk.biAr jAuh bEribU bAtu sekaLipun bAby sAnggUp rEdAh asaLkan dpt bErjumpa dgn mAk.dAri keciL bAby sgt pEntingkAn keLuargA.biArlah orAng nAk kata apa pUn,bAby suka baLik kpG tiAp2 minggU.itU hAk bAby.bAby tAk sUsahkan siApa2.sbb tU bAby tAk nAk beLajAr jAuh2.bAby takUt riNdu.riNdu yAng tEramat sGt.bAby nAk dkt dGn famiLi bAby sendiri.mAk jGn lupa makan ubAt tAw.bAby akAn sentiAsa berdOa semOga mAk cepAt sembUh.setiAp penyAkit ada ubAtnya.mAk jgn risAu yEw.yAng pEnting mAk jaga pemAkanan mAk,jGn skip makan ubAt & rehAt secUkupnya.bAby rindU sGt dkt mAk.kaLau boLeh bAby nAk selaLu di sisi mAk.nAk jaga mAk.cUkuplah dpt tEngOk mAk senyUm.itU sudAh cUkup uTk buat hAti bAby tErhibUr.seLagi hAyat di kAndUng badAn,bAby akAn jAga mAk sebAgaimana mAk jAga bAby mAsa keciL2 duLu.InsyaAllah mAk...=)

sAat tErkEnAngkAn mAk,air mAta ini gUgur lagi ke bUmi.entAh kenApa akU menAngis.mUngkin kErana tErLaLu risAukAn mAk & riNdu pAda keLuArga di kAmpung.akU hArus kuat.jGn biAr mAk tAhu akU terLaLu risAukAn diA.mEsti diA hArapkAn akU utk fOkus pada stUdy akU.akU bErjAnji akAn buat yAng tErbAik dEmi keLuArga akU di kAmpUng.mAk,abAh,bAby sAyang sGt dkt mAk dgn abAh.mAk dgn abAh dAh bAnyAk bErkOrbAn utk kAmi adik-bEraDik.hAnyA Allah mAmpu baLas bUdi & jAsa bAik mAk dgn abAh.

-->Allah Maha Mengetahui.setiAp yAng bErLaku,setiAp ujiAn yAng dibEri oLehNya,setiAp dugAan yAng mEndAtang pAsti ada hikmAh di sebaLiknya.kita sebAgai manUsia hAnya mAmpu bErsAbar.bEsar gAnjarAnnya uTk orAng2 yAng bErsabar.

Saturday, October 9, 2010

akU sEdih...

mAk,bAby sEdih sGt mAk.bAby struggLe utk dEgree nih.bAby nAk buAt yAng terbaik.bAby nAk bErjAya.tApi biLa dpt tAhu dArah tingGi mAk nAik baLik,bAby sedih.teLingA mak lak xdGr sGt sbb koLestrOl.even mAk jAga pemakAnan mAk,mak tEtAp jAdi mcm tU.Ya Allah,jauhkAnlah mAk & abAhku dAri segaLa pEnyAkit2 yAng tEruk.bErilah mereka kEsihatan yAng bAik.cUkuplah duLu mAk pengsAn daLam biLik air sbb dArah tinGgi sAmpai kAmi adik-berAdik xtAhu langsUng perkara tUh.mAk,sesUngguhnya kAmi syG mAk dgn abAh sGt2.bAby xsAnggUp tGk mAk dgn abAh sAkit.Ya Allah Yang Maha Penyayang Lagi Pengasihani,Kau pAnjangkanlah umUr kedua ibU bapaku agAr mereka boLeh melihAt kejayaan diriku nAnti.sEsunggUhnya akU ingin membalas jAsa merEka seLama mEreka mEnjaga,mendidik kAmi dAri keciL.

tekAnan semAkin dirAsai biLa kErja semAkin banyAk.semOga akU tabAh mEnghadApi semUa ini.Ya Allah,Kau permudAhkanlah segala urusAn kerja hArianku.akU akAn sentiasA bErfikiran pOsitif.tidAk kira apa yAng berLaku,akU akAn cUba bErsabAr.InsyaAllah...mAk,mAk jGn lupE mAkan ubAt.jAga pemakAnan,jaga diri mAk sebAik mUngkin.bAby akAn sentiasa doakan utk mAk,abah & adik-beradik yAng lain.tGk mAk senyUm sudah cukUp buat hAti bAby sejUk.waLaupUn mak sakit,mAk tAbah mEnghadApi semUa nih.bAby kagUm kErana mempunyAi ibu mcm mAk.hOpe u get weLL soOn mAk.i love u mAk.

-->HALIPAH BINTI BAHRAWI - The Greatest Mom in my lifE.
-->tAnpa ibU bapa siapalah kita di dUnia ini.hArgailah mEreka,hOrmatilah merEka selagi mereka mAsih hidUp.

Thursday, October 7, 2010

tAhukAh kAu...

tAhukAh kAu apa yAng teLah kAu lakukAn padaku?kAu teLah mEmbuAt akU jAtuh hAti padamU.sEhinggA sukAr utk akU menepis pErasaAn SAYANG akU padamU.akU sEdar akU siApa.tidAk mAmpu utk mEnAmbAt hAtimu.akU sedAr..!!kaLaulah akU boLeh pErgi jAuh darimU,sUdah lama akU lakukAnnya.maLangnyA,setiAp hAri akU bErtemu dgnmu.akU tidak dApat tAhan lg.sEmakin akU tepis semAkin kuat rAsa SAYANG ku padamU.apa yAng hArus akU lakukAn?aku bUntu.akU tidAk mahu kAu tAhu akAn perasAanku padamU.kaLaulah kAu tAhu,apakAh reAksimU?akU takUt akAn kEnyataan yAng akAn akU hAdapi nAnti.akU takUt kAu akAn mEmberi jawApan yAng boLeh mEmbuAt akU pAtah hAti.akU tidAk mAhu tAhu semUa itU.biArlah ia mEnjAdi rahsia akU seorAng.biArlah hAtiku merOnta-rOnta utk meLuahkan isi hAtiku padamU.akU hAnya dOakan kEbahagiAan kAu.meLihAt kAu tErsenyUm,kEtawa setiAp hAri sudah cukUp buAt akU tErsenyUm sepAnjAng hAri.akU bahagiA kaLau kAu bahagia.biArlah akU menyimpAnnya seOrang diri.jika akU berubah fikirAn,akU akan mEmberitahumu.tapi mungkin akAn mengambiL mAsa yAng lama kerAna akU mahu betuL2 bErsediA utk mEndengAr jawapan darimu.hAri itU pAsti akan mUncuL.InsyaAllah...

-->mEnyintAi seseorAng tidAk semestinya kitA hArus memilikinyA.

Saturday, October 2, 2010

hAmpir??

hAmpir?apa yAng hAmpir??mAksud akU hAmpir 3 buLan akU sAmbuNg belajAr.akU jugA bErpeLuAng mEngenaLi rAkAn2 bAru.sErOnok bErkAwan dgn MEREKA sEmua.MEREKA sEmua dAri keLas akU.sikAp MEREKA yAng spOrting & kelakAr mEmbUatkAn akU rAsa sEronOk bErkAwan dgn MEREKA.evEn MEREKA jEnis tAk kEsah tApi MEREKA stiLL tolOng each othEr.pengaLamAn bAru adalah dApat mEngenaLi MEREKA semUa.

sAat mAta tErpAndAng wajAh itU,akU tErtArik.sAat meLihat 'dia' senyUm,hAti kU menjAdi cAir bAk ais krim.hAti bErdegUp kEncAng biLa 'dia' mEnegUrku.ituLah saAt2 bahagiA akU.waLaupUn akU tidAk rApat dgn 'dia',tApi akU sepErti mAhu mEndekAtkAn diri padanya.tetApi akU tAhu,siapaLah akU.tidAk pUnyA rUpa yAng mEnawAn,tidAk sEpandAi mAnusiA lain.sEperti langit & bUmi.akU tidAk mAhu mEnAruh hArapan tErlaLu tinGgi.waLaupUn MEREKA sEmua mEngAitkAn akU dgn 'dia',akU tEtAp mEnjAuhkAn diri dArinya.takUt untUk mEmAndang matanya.akU takUt untUk jAtuh cintA lagi.kadAng2 akU rasa bAhagia disAmpingnya namun cepAt2 akU menoLak perasAan itU kerAna akU tidAk mahU maLu sEndiri.sEumpamA mEngEmis kAsih orAng yAng tidAk sUdi.sEperi bErtepUk sebeLah tAngAn.biArlah akU mEnyimpAnnya seOrAng diri.yAng pEntinG sEmua orAng gEmbira & bAhagia.=)

-->kAdAng2 bErdiAm diri adaLah lebiH bAik dAri bErkAta-kata.kerAna takUt akAn bErkata sEsuAtu yAng mEnggUris pErasAan sEseorAng tAnpa kita sEdAri.

Friday, October 1, 2010

wAktU2 gEmbirA

AlhAmdulillah rEzeki keLuArga xpUtus2.bErsyUkur kpd Allah S.W.T kErana mEmbEri rEzeki pd kAmi sEkeLuargA.bAru2 ni akU dpt nEtbOok HP frEe sbb tUkAr strEamyx lamE kEw cOoL unipAck.ringAn sikit bEbAn mAk ngn abAh nAk bAyar buLan2.kEhidupAn mAsih mcm biAsa.tEkAnAn??biAsa la,tekAnAn dgn kEje2 yAng dibErikAn oLeh lecturEr2.tApi akU mAsih cOoL.sbb xnAk tEnsiOn sGt nAnti ape pOwn xjAdi.

seLasa lepAs akU dgn bDk2 cLs pErgi kEw Universiti Teknologi Petronas (UTP) uTk rAncangAn Suara Siswa yAng dipengAcarakAn oLeh Dr. Fazley Yaakob.pd muLenye xjAngkA pOwn nAk masOk tv.dudUk jAuh2 kAt atAs.at lAst,kEne pAnggiL duduk bAwah.sbb mAse tUh xrAmAi lg yAng dAtAng.aiseyhh...mAsOk tv jGk akU.bUAt pErtAma kaLi tGk Dr. Fazley secArA dekAt,diA sGt mAchO+ensEm.sEnyumAn diA sGt mAnis (gataL jAp).abih jEw rAncangAn tUh,akU on hp akU.tErkejUt akU bDk2 umAh tNy mAne mUke akU.xnAmpAk dLm tv pOwn.haha...akU xgtAw pOwn akU masOk tv.akU cUme gtAw akU pErgi UTP uTk rAncangAn tUh jew.diOwg ckp sAmpAi jErit2 biLe nAmpAk mUke akU mAsOk tv.hahahaha...lawAk gLew.bDk2 umAh la yAng rAjin wAt akU tErsenyUm.itU yAng mEmbuatkAn akU bAhAgiA dGn dGr geLak tAwa mErekA.

-->di mAnA bUmi dipijAk,di sitU lAngit dijUnjuNg.(di mAna kitA bEradA,kitA tetAp di bUmi Allah)

Friday, September 10, 2010

SyawaL dtg lagi...

hAri ni hAri kEmenAngAn utk umAt Islam seLepAs pEnAt b'pUasa di buLan RamadhAn.Alhamdulillah,sUmenyE bErjaLan lancAr.rAye kaLi ni disAmbut dgn pnOh kEsederhanAan.sbb2nye iaLah abG lg sOwg tErcicir(xbLik rAye),ckUp la sAmbUt sekadAr yg mAmpu,knE iGt jugAk umAt Islam laen yG sErba kEkurAngAn,yG ditimpA bEncAna,mAngsa2 pErang.yG pEnting niAt kitE ikhLas kEranA Allah.bErjAya jUgak akU mEnghArungi buLan RamadhAn yG pnOh m'cAbAr.waLaupOwn akU xtAw apE sLh akU,akU tEtAp mOhon ampUn & maAf kpd die.mAnusiA ni xsEmpUrnA.sO,jgn la kite bLagAk mcm kite jew yG btL kn.akU xkcO idOp sApe2.sO,kaLo tibE2 nAk tArik mUke mcm **** tUh,bEtter gi dOk jAuh2 la.mAkin lame kite mAkin dEwasa.jAdi,toLong la bErfikirAn MATANG.hny bUdAk2 jEw yG suke gadO2 ni tAnpa sbb.thEn,xnAk b'ckp antAra 1 same laen.hmm...xgUne sUme tUh.kaLo xpUas hAti,mAri b'depAn.takOt krn sLh,berAni krn benAr.andAi akU b'sLh,akU mOhon ampUn & maAf.SUSAH sgt kEw??hm...

akU bErsyukUr kpd Allah SWT krn mEmbEri peLuAng kpd akU utk mEnyAmbut SyawaL kaLi ini.akU bErsyUkur krn keLuargAku dilimpAhi rEzeki tAnpa hEnti.akU bErsyUkUr Ya Allah.sEsunggUhnya Kau lah MahA BerkuAsa di dUnia ini.akU mEmanjAtkan rAse syUkurku pdMu Ya Allah krn dikUrniakAn keLuArga yG bAek2.keLuArgaku la HARTA ku dUnia akhirAt.xkAn kU mAmpu mEmbaLas jAsa kEduA owG tUa kuh.mAafkan anAkanda jikA byk mElakukAn kEsilapan bErulang kali,menggUris hAti bOnda & ayAhanda.halalkAn makan minUm anakAnda.semOga bOnda & ayAhandA dirAhmati Allah SWT.


aBgcHik,abAh,mAk,akU...(gmbr agAk bLur)

rAye kaLi ni waLaupOwn abG lg sOwg xbaLik,umAh tEtAp meriAh.kEriUhan sUare anAk2 sEdAra akU la yG mEmeriAhkan lg suAsanA.tiAp2 thn bEgitU.hAdirnye anAk2 kEciL ini la pEngUbAt segaLa dUka di hAti.tErlupa seketikA pd mslh2 yG ade.AlhAmdulillah.waLaupOwn adik-bEradik akU xrAmai,dgn kehAdirAn anAk2 kAkAk akU sUdah cukUp mEmbUatkan ahLi keLuargA aku bErtAmbAh.dgr riUh merEka sj sUdAh cUkup.mOga SyawaL ni mErapAtkAn lg ikAtAn silaturrahim antAra kami sEkeLuarga.


akAk akU & anAk2nyE...


famiLi kuh...

Thursday, August 12, 2010

My bEsdAy

10/08/2010 : kUar ngn si diA mAm bUrgEr smbiL buaL2 kOsong.kwn2 bwk diri.sdEy tOi.hUh!!!xdpt mErasA smbUt bEsdAy rAmai2.=( tp yG pLg tErhAru mAk wish bEsdAy mLm tUh.bErgEnAng air mAte di keLopAk mate akU.mAk,mekAsih byk2 mAk,abAh.bAby rAse bAby anAk yG bErtuAh.dA bEst thinGs ever is hE aLwAys wiSh my bEsdAy.nOt by SMS bUt he caLLed me.hEe~~ thAnx dEar.


syg mAk ngn abAh...

11/08/2010 : lepAking kAt nAsmir.zUe ciAp tempAh akU awAl2.mcm tEmpAh sUite kt hOtel lak.hUu~~ whAt a sUrprise,thEy celebrAte my bEsdAy.thAnx a lot tO mal,zUe,lee n ct.alsO tO him..=) kek bLuebErry chEesE tUh sedAp sgt tp syGnye xdpt nAk abihkAn.pewOt mAsing2 dAh sEndAt.anywAy,thAnx gUys.speciaL dAy in my lifE.dis yEar mEmang bg kenAngAn sgt2 sbb dpt dUa ucApAn sekaLi gUs dr mAk n kwn2.hEpy bEsdAy & hEpy fAstinG.akU bsyUkUr bEsdAy akU jth pd hAri yG bErmAkne bg umAt Islam.


me n him.trimas lee sbb snAp pix nih...

Tuesday, August 10, 2010

SaLam RamAdhAn

saLam RamadhAn wAt sUme pEmbAca bLog akU nih.waLaupOwn akU rAse xde yG bAca.hee~~ hArap puase tAhuN nih mEmbAwa sEribU mAkna dLm idOp kitE sUme.lagU rAihAn fEat mAn bAi nih sgt2 mEnyEntUh hAti akU tiAp kaLi nAk smbUt pUase.mOge pUase kitE mdpt rAhmAt dAriNya.

rAse tErhAru lak pUase thn nih.mAne x nye,pUase jth pd bEsdAy akU.mSt la thAru + bsyUkuR + gUmbirA.mcm2 la yg akU rAse.pUase thn nih nAk pnOh.insyaAllah.=) lAst year,akU xberpeLuang nAk b'bUka pUase gn si diA.merjOk jGk la si diA last year.sO,dis year insyaAllah kAmi akAn b'bukA puAse bsAme.akU bdOa smOga sUme umAt Islam akAn mdpt rAhmAt dAriNya d buLan rAmadhAn yg ckOp bmAkne nih.amin...

tibE2 akU trAse sEsuatU yg laen dAri yG laen mse nih.im speechleSs.dOn knOw whAt tO sAy.rAse semcm jErk.tmbh2 buLan pUase nih.tp yg pEnting pOsitif la.rAse windU lak kt pArentz kt kpG.bEtapa akU windUkAn diOwg,tmbh2 kt anAk2 sedAra akU.windU ngn telatAh diOwg.yG pEnting akU nAk bsAhur & b'bUka puase dgn merEka sUme.

p/s : saLam RamadhAn al-mUbarAk...

Monday, August 2, 2010

yAyAsan pErak

smLm akU puLang kEw kpg.owG dr yAyAsan pErak cll kAte sUh dtG amik cek kAt dewAn pEkerti trOng.sO,akU gi la ngn abAh.siyEsLy akU dizzy gLew.dAh la rmAi,tmbh dgr mAkcik2 kt sbLh2 akU smbg2.waaarr...skt paLe akU.dLm ati dOk kAte biLe la nAk abih.rAse nAk pengsAn jew.dAh la pAnas dLm tUh.sbr jew akU.dAh dpt cEk,TERIMA KASIH YB.hee~~~ baLik dgn tEnAng.AlhAmdulillah rezEki akU.nsb bAek isNin xdE cLs.seLasA lak cLs ptG.sOk pg bwU la grk pulang kEw ipOh lak...

p/s : kaLo ujAn ptG tUh kAn bgOs.xde la pAnas sgt.pAnAs dUnia...=)

Tuesday, July 20, 2010

mAcAm2

1stLy nAk ucApkAn HEPY BELATED BESDAY tO my frEnz ANIS SYUHADA AMRAN,NUR AIN MOHD HANIFAH & NOOR AMYLIA MOHD ARIFFIN yG ceLebrATe bEsdAy 17,18 & 19 julai.mOga Allah mEmbErkAti kOwg sUme.amin...

nAk ctEr bAb study ni cm maLu jew.yEw la,nAk cAtch up rAse cAm sUsah jew.hAmpir2 pUtus asA.nAsib bAek la adE lect2 yAng bg nAsihAt yAng sGt2 bkEsan uTk twOskAn stUdy nih.twOskAn usAha andA bAby.mOga bErjayA.InsyaAllah.amin...


semaLam a.k.a 19/07/2010.akU bErsAma ct finaList,hOusemAte akU,gi yik fOong.diE kAte nAk beLi kAsut kEje.akU temAn la die.dgn sLambenyE akU,keje xciAp lg mErayAp jerk ngn ct.nAk tEnangkAn hAti & fikirAn yAng bUntu nih.cAri kAsut xde.ktOwg lpk mAm eskrEm beLi kt 7e.dLm paLe otAk mAsing2 tErbAyAngkAn 'KARAOKE'.hahaha...ktOwg mEmAng adE chEmistry.kebetuLan lak ct bLanje.Alhamdulillah...mAse nAk bLik,adE lak pAkcik polis mintAk IC ktOwg.aiseyhh pAkcik,dAh la pAnAs.sbOr jew akU dGn ct.kEbetuLan lak lg,adE mAmAt ushA2 akU.akU pOwn tUmpAng2 la cUci mAte tGk die bLik.hehehe...(kegataLan mEnjeLma).at lAst ct beLi kAsut kAt kedAi mAne ntAh.akU nmpk kedAi kAsut ct lajU jew brEk.twOs la die beLi kAsut bwU.

dAh baLik dAri beLi kAsut,ct ajAk gi biLLion jAp.akU pOwn tUmpAng la nAk beLi brg ckit.smbiL2 timbAng bErat.huhu...biLe kUar jew dAri biLLion ktOwg tErcenyUm girAng.nAk tAw nApe??sbb ktOwg beLi brg yAng hrgA mhL jd murAh.brg tUh iaLah INTIMATE.lawAk lak biLe igt baLik.hrgA pAd tUh RM7.70.biLe nAk byr minAchi tUh kirE2 RM1.70.akU pOwn wAt mUke shEngaL jerk.nAk tNy tp mulOt nih cAm kne gAm lak.tUrn ct lak byr die kirE hrgA cAm akU jgk.kuAr jew dr sitU,ktOwg kirE2.dLm pale otAk pk adE saLe kEw?nAk beLi kaLi ke-2 xjAdi.tkOt diE cAs hrga mhl lak.ktOwg baLik dGn sEnang hAti.hAr3...

p/s : rAse nAk beLi byk2 lak...=)

Thursday, July 15, 2010

feniNk!!!

aisehh...fEniNk beb bLaja dEgree nih.xdE bAsic lgsg.redhO jew la.zUe pOwn sAme jErk.tp it's ok.akU akAn cUbe peLan2.xdE pErkAra yAng senAng dLm duniA nih.

hUrm...hAti nih xmEnentU jew.rAse nAk give up.tp sApe yAng xperLukAn cintA dLm idOp?sApe yAng xmO d syGi?akU pErlukAn sUme tUh.tp jAuh dLm hAti akU,akU mSh tAkOt nAk bErcintA lAgi.ntAh la,fEd up pOwn adE.hAishh...sUme nih mEnggAngGu kOtAk fikirAn akU.akU tAkOt sbb pErkAra nih stUdy akU akAn tErgAnggU.knE bErusAha.tOlak tUh sUme kE tepi dLu.chAiyOoKk bAby!!!

rAse windU lAk kt fAmiLi.pdhaL bwU lAst week akU bLik kpG.tmbh lak kmpg dEkAt jew.lajU jew akU bLik.sbb akU msh pErlukAn sOkongAn dAri famiLi akU.kaLo bkn diOwg akU xkAn sAmpAi tAhap nih.mEkAsih sUme.bAb stUdy,akU akAn bErusahA 150% utk cAtch up sUbjek yAng akU xpErnAh bLaja.InsyaAllah...yAng pEnting akU msh adE owG sekeliling yAng byk bg suppOrt kAt akU.trimAs sUme.xpEcially mErekA2 yAng akU syGs...=)


Tuesday, July 6, 2010

hAri pEndaftarAn

5 juLai 2010,hAri pendaftarAn akU & zUe di KPTM,Ipoh.mAk dtg ngn abAh bsAme askAr2 mEreka(laila,ayU & jUwitA).tErhAru sbb diOwg dtg jAuh2 sEmata2 uTk hAri pendaftarAn akU.daftAr pown lme.ciAn diOwg tgU lme2.tGh hAri setel la sUme.aLhamdulillah...mak & abAh baLik dgn sEnang hAti.jgn risO mak,abAh.bAby akAn bLaja sggh2.bAby xkan hAmpakan hArapan mAk nGn abAh.

siri ke-2 lak.tgh hAri baLik,tkr bjU twOs kUar gi MARA.zUe nAk hntAr agrEement die.thEn,gi mkn.da kebuLor thp gAban dAh.gAban pOwn tAw thn lapOr.hAk3...finaL dEcisiOn,ktowg pLh mkn kt McD tAmbUn.zUe kAte xrmAi owG sgt.makLum la,time tUh time luNch.McValue Lunch murAh ckit.mcEkik sAkan akU ngn zUe.haha...hepy,xcitEd n mcm2 lg la.tp stiLL knE fOkus time bLaja.xmO mAen2 dAh.chAiyOk!!!


mEnu tGh hAri ktOwg


mkn jGn mbAzir


mUke kEkenyAngAn

p/s : trimAs to zUe sbb tEmAn mkn mhL2.bKn sLaLo.=)

gAthering

1 juLai 2010,tArikh akU bsAme kwn2 mse hiGh skOoL wAt gAtherinG kt TS(tAipinG sentraL).mAse tUh ujAn.akU,eja & nizAm a.k.a mr oZzy gerAk lmbt cKit.dLm kOl 3 ktOwg gRk.mse tUh yg dtg akU,ejA,nizAm,fArah,bAinun,fAten & orgAnizer km cik nOun.iGt nk lpk2 jew.diOwg ajAk nOntOn wyG lak.ctEr ZOO.kOpAk RM9 akU.tp kwn2 pNy psL,ape sLhnyE.bkn sLalO hAng out ngn diOwg.lgpOwn cik nOun kitE dAh abih nUrsing die.bkn sng nAk gAthEr rmAi2.mne yg ade ajAk jew.


bgmbAr dgn kwn2
*itU mOto sy =)



ni la die cik nOun


sUme tGh khUsyUk...la sGt

p/s : thAnx tO cik nOun sbb snAp pic2 kAmi...=)

Friday, June 25, 2010

bakaL stUdEnt semuLa

lame xuPdAte bLog nih.windu lak.pAsni xdE la nAk oN9 sLaLo sGt.almakLum la,bakal b'geLar stUdent bAlik.akU xmAmpu nAk beLi lappy,desktOp jew ade.tUh pOwn kt kpG.baLik kpg bwU dpt on9 puAs2.huhu...atas ajAkan shbt bAek akU,Zue,aku tErgErAk nAk smbUng bLaja baLik.muLa2 mmg la rse ragU2 n xyAkin,tp pAs dgr opiniOn shbt bAek kuh,Farrah & Aliff,aku cUba yAkinkAn diri akU utk smbUng blaja bAlik.sO,nAnti bmuLa la sUasana bwU di tpt yg bwU.mAk aku kAte dAh ade peLuang blaja,amik jew.akU pown amik jew la.pAsni tpAkse la akU bpAkaian formaL evErydAy,bkAsut tUtUp kAki sLalo.xdE dAh sAndaL2 cAm kt kOlej lme dLu.haha...skrg knE siyEs blaja.xmO men2 dAh.mAk ckp bLaja eLok2,jgn men2 lg.skOr eLok2.dLm hAti akU bkAte,"BAEK MAK".akU akAn bLaja b'suNggUh2 dEmi faMiLi,shbt2 bAek,kwn2 & si diA.=) lpE lak nAk gtAw.akU smbUng stUdy kAt Kolej Poly-Tech MARA(KPTM) di IpOh.pApe haL mst kt ipOh jGk.dAh sebAti dAh ngn ipOh nih.akU amik jUrusAn dLm BSc (Hons) in Multimedia Computing.sEpatutnyE 3 tAhun.tp owG tuh kAte sApe dpt pointEr 2 ke atAs ley msOk tAhun ke2 twOs.dAt's mEan akU ngn Zue akAn bLaja sEm 3.gabrA jGk.yEw la,dLu dip bLaja engineering cOmputer.skrg dEgree blaja len.mgkin akAn t'kEjar2 ckit la.InsyaAllah aku ley cAtch up.chAiyOk2 bAby...(*.^)

Sunday, June 20, 2010

my drEam sOny NEX-5

tOday i wAnnA shAre abOut NEX-5.it's nOt DSLR bUt it's caLL E-mOunt cAmera.jUst loOks like DSLR.ni la yg mEnjAdi idAman akU.haha...xpAndAng dAh DSLR.akU pAndang yg nih jew.harga RM2k abOve jgk la.hAisshh...mne nAk cri wit byk tUh.keje pOwn tArak.apE yg bEsh psL NEX-5 nih ialah skrin die ley adjUst.xtAw cmnE nk xpLain.nti tGk sndri la kt rncngn sOny styLe tv.sLalo kt astrO AXN.sLain NEX-5 nih ade jGk NEX-3.bEza iaLah NEX-3 khAs utk LADY.coLor merAh die pergghhh...mMg soLid.sbb aku shUke cOlor merAh.bg NEX-5 lak hNy avAiLable hitAm ngn siLver(mcm keLabu pown ade).no. of pixels bg NEX-5 ni iaLah 14.2MP.wAh...segaLa rOnggA nmpk.kaLo DSLR jUst 10.1MP jew.NEX-5 ni ade byk kAtegOri.ade NEX-5A/B,NEX-5K/B & NEX-5D/B.tp tGk sAme jew.ntAh la,akU bkn xpErt sGt bAb2 nih.jUst minAt tntg fOtogrAfi jew.huhu...xsbOr nAk beLi.InsyaAllah kaLo ade rEzeki lbey.dEsign die mMg walawei la.nmE pOwn sOny.sUme cAnggih2 pNy.dLu lyn cAnOn ngn nikOn.sbb kwn akU,Yaya,kAte nikOn lg murAh kaLo nAk bAnding ngn sOny.tp mMg desiGn dr sOny mAntAp2 sEyh.t'goda akU.sOny pNy lappy xyAh nAk kAte la,sOny VAIO xsmpAi RM2k xsAh.ok,dAt's aLL akU rse.nTi ade gAdjet or sUmthing else yg bEsh akU shAre lg.pEacE!!!




okie,uTk infO lbey lAnjut,ley layAri lamAn web sOny iAitu www.sony.com.my...=)

Saturday, June 19, 2010

rOad tO teLuk bAtik

18 jUne 2010...errr,smLm la sng ctEr.hehe...akU ngn famiLi akU iAitU mAk,kAk yAng & anAk2 sedAre kUh gi teLuk bAtik.abAh xitOt cOz ari jumAat.waLawei,dpt mAnd laUt bEb.dr dLu t'ingin.akhiRnyE tcApai gAk impiAn akU.nti nAk gi ngn kwn2 lak.pg kOl 8 dAh btOlak dr umAh.akAk akU bkn tAw sGt jLn kew sne.bAk katE mAk akU,"ikOt siGnbOard jEw".haha...smpAi jGk ktOwg kt snE dgn hNy berpAndukAn siGnbOard.laSt akU mAnd lAut pOwn ntAh thn ke bApe ntAh.mse tUh akU bwU primAry skOol.mnE nAk iGt stAndArd bape.mMg bEsh la.mcm2 bekaL mak bwk uTk mkn.pAs zOhor bwU ktOwg grk bLik umAh dr sne.trAse nAk gi lg.xdpt gi pAngkOr,gi teLuk bAtik pOwn jd la.air laUt jGk.mAsin die sme jerk.hAk3...vAcAtion mnE2 nti akU shAre lg yew.dAaa~~~


terdAmpAr di tEpiAn laUt...



hAisshh,siLau btL timE tUh.xdpt snAp gmbr yg chAntek2.



Tuesday, June 15, 2010

mUncuL kEmbaLi

seteLah sekiAn lame,'I' dtg kEmbaLi dLm kOtak fikirAnkuh.ntAh nApe,akU rse ssh nAk eLak.dLu 'I' tLh kUciwakan akU & nOw 'I' dtg nAk mEnagih kAsih akU lak.sOwi la,akU bkn jns yg shUke pAndAng kew bLkg.kaLo akU dAh tggLkAn @ di tggLkAn,akU xkAn kEmbaLi bLik pd owG tuh.tUh bkn pRinsiP idOp akU.sEjAk akHir2 nih,rAmai kenaLan yg akU pNh jAtuH hAti tp xpNh luAhkAn perasAan mUncuL kembAli.hAti akU gUndAh geLana biLe t'pndg wAjah2 itU.t'iGt kAte2 ejA kt akU,"lupEkan yg laMe.syG la owG yg syg ang skrg nih".hUrm...pEnat nAk pk.hAti mnE x sAyu biLe owG yg kitE syG dLu & hAmpir2 jd miLik kitE mUncuL bLik dpn mAte kitE?mmg la diOwg adE yg dAh bpUnyE tp kaLo hAti ni msh syG,i cAn't do anytHing.kdg2 skt hAti jGk tGk diOwg bhgiA.eh,mcm la akU xbhgiA skrg ni.mmg la bhgiA tp hAti mErana ape kes..??akU cUbe pjOk hAti akU ni agAr lupEkan jew mEreka2 tUh bUt i cAn't dO it.akU xnAk sktkAn hati bf akU lg.akU syG diE.sejAk kemuncuLan mEreka2 ni,akU jd xtEntu arAh.nAk msj bf pOwn mLs.nAk bwk hp gi mnE2 pOwn mls.aisehh,pArah la akU cmni.apE ley wAt,BERSABAR..!!!reLax bAby,lifE mUst go on.bz kAn diri,InsyaAllah sUme tuh akan bErlaLu.bdOa byk2 pd Allah mOhon sUmenye di pErmudAhkan.AMIN...

Sunday, June 13, 2010

pErgiLah ayU by thE fabuLouS cAt


aRini nAk kOngsi lirik lagU PERGILAH AYU oLeh THE FABULOUS CAT.lagU utk ctEr SYAH JIHAN.ctEr diE lyn gAk sbb kamaL adLi yg bLakOn.hek3...lirik die mMg bEsh.amAt bmAkne uTk diri akU.sO,enjOy la yEw.


Kosong hidupku tanpa mu
cerminku membayang bayanganmu
pameran kaseh ku layu
tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkan ku dlm angan mu
sakitku mencintaimu
deritaku merinduimu
lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
tewasku bila ku ketahui
berita kau sudah berpunya
hancur hatiku
berkeping keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
hilang ku bukan untuk menyeksa
bagiku semua tiada berharga
biarku telan semua derita

Chorus 1
Pergilah kau pergi dariku
biarku jalani hidup tanpamu
tiada cinta dan kasehmu
meski hati merelai

Mati hariku dikotak sepi
di situ kau mula mahu mengenalinya
langkah ku songsang mula ku sedari
semula ku hias kau jauh dah pergi ya

Putus komunikasi kau elakkan diri
ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
ku ingatkan kau memori kau
tutupkan telinga
nyata tiada kita tiada jalan penyambungnya

YA ALLAH
MAHA PEMURAH DAN MAHA PENCIPTA
terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
kikiskanlah pesonanya
dari kedua mata

dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
bahagia kanlah
mereka ku doakannya
pada MU kupohon sucikanlah hatiku
sehinga dapat melaksana
kehendak dan rencana MU
AMIN

Chorus 2

Pergilah pergilah ayu
jangan kau hiraukan tentang diriku
pergi kau pergi kau ayu
kuanggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
kau hancurkan harap ku
untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
tapi janji kosongmu
tak sudah sudah
entah sampai bila
kau lepaskan saja aku

chorus 2

Pergilah pergilah ayu
jangan kau hiraukan tentang diriku
pergi kau pergi kau ayu
kuanggapkan ini satu
tragedi

chorus 1

Pergilah kau pergi dariku
biarku jalani hidup
tanpamu
tiada cinta dan kasehmu
meski hati merelai

Pergilah pergilah ayu
jangan kau hiraukan tentang diriku
pergilah pergilah sayang
biarkan ku begini

Tuesday, June 8, 2010

aLmAri bwU...

smLm lg mAk dah pEsan,"bAby,sOk pg bgn awaL.adE bAiya nAk antA aLmari bwU." hAishh...mLs gLew nAk bgn awaL2.tAmbAh2 lak dAh jAdi pEngAngGur thOrmAt.nAk xnAk kEna bgn jGk.kOl 8 akU da bgn tp titO bLik.hAk3...nAntOk gLew bEb.abih kEmAs2,dLm kOl 1 cmtUh bAiya tuh sampAi.sgGup akU xmAndi.tkOt b'peluH bLik.kikiki...tp at leAst dah cUci mUke,gOsok gigi.owAitla tUh.da msOk ciAp almAri bwU,rse lpg ckit bLik tUh.byk lak pintU2nyE.ape x nye,sAmpAi 2 almAri.yg 1 tUh 3 pintU,lg 1 lak 4 pintU.ley mEn nyOrOk2 rSenyE.xpOwn sOrokkAn anAk2 sedAra akU dLm almAri tUh.hEk3...yg bEshnyE dUa2 almAri tUh ade cErmin.sO,kne wAt fiLem JANGAN PANDANG TEPI.hAk3...hUrm,tUh jEw kOwt.ckUp la ckit2.=p

Sunday, June 6, 2010

BERJAYA...!!!

Hari ni akU bErjAya wAt bLog.da lmE adE acc cUme xde kesempAtan nk wAt bLog sndri.tGk kwn2 adE bLog sndri,t'ingin jGk nk ade bLog (sj ngAde2).tUh jew kOwt wAt mse ni.c ya nExt timE...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...